Stancolás tudnivalók, tippek ügyfeleinknek

Szeretnéd, ha szórólapod, brosúrád, cégbemutató mappád, matricád vagy akár névjegykártyád nem egyből a kukában landolna, hanem valóban fel tudnád vele kelteni potenciális ügyfeleid érdeklődését? Nem elég, ha a tartalomra figyelsz oda, bizony a forma is létfontosságú – a szó szoros értelmében! Stancolással bármilyen formára tudunk vágni papírt vagy kartont nyomdánkban: a technológia nálunk van, a kreativitásnak pedig csak a képzeleted szabhat határt. 

Stancolás

Mit is jelent a stancolás?

A stancolás egy nyomdaipari technológia, mely a papír formára való kivágását jelenti – a forma pedig gyakorlatilag bármilyen lehet. Készíttethetsz lekerekített élű, csipkés szélű, lyukasztott vagy akár térbeli anyagokat: bármilyen egyedi elképzelésed van, korszerű gépparkunkkal meg tudjuk valósítani.

Analóg és digitális stancolás

A stancolás meghatározza, hogy milyen alakú lesz a papír. Ez a formára vágás stancszerszámmal történik: minden megrendeléshez saját szerszámot készítünk az ügyfél elképzelése alapján, mely aztán ütéssel, nyomáskifejtéssel, vágással és kerekítéssel egyedi alakúra formálja a papírt.

Nyomdánkban az analóg stanctechnológia mellett digitális technológiával is szolgálhatunk: lézeres stancolónkkal apró vágások és formák is kivághatók rendkívüli precizitással.

Tegyük tisztába a fogalmakat: bígelés, perforálás, riccelés

A stancológépeinkkel a formára vágáson túl többféle kérésben tudunk neked segíteni.

  • Bígelés során hajtási vonalakat készítünk a papírra, melyek mentén könnyebben tudod összehajtani az adott anyagot.
  • A perforálás abban lesz a segítségedre, hogy szaggatott vonalak mentén egyszerűbben tudd letépni a papír egy részét.
  • A riccelés technológiáját főként az öntapadó anyagoknál, például a matricáknál szoktuk alkalmazni, hogy könnyebben tudd leválasztani az anyagot a nyomathordozóról.
szurkelemez plafonbelogo
zsinorfules papirtaska 3

Ötletek: kreatív céges printek stancolással

Ha úgy döntöttél, kreatív formát adnál egy-egy nyomtatott anyagodnak a nagyobb siker érdekében, íme, néhány ötlet:

  • Adj vendégeid kezébe stancolt szórólapot a rendezvényeken, hogy kitűnhessen anyagod a szórólapok forgatagából!
  • Készíttess egyedi névjegykártyát, hogy garantáltan szemügyre vegyék azt potenciális partnereid!
  • Mutasd be céged tevékenységét különleges alakú mappában tárolt vállalati kiajánló brosúrával!
  • Fogalmazd meg csomagolásaidon extra kampányüzenetedet különleges alakú matricán!
  • Csináltass egyedi méretű és alakú dobozokat, melyeket az irodában és külsős helyszíneken egyaránt bevethetsz!
  • A stancolás nemcsak vállalati ötletek megvalósítására tökéletes: készíttess egyedi meghívót és ültetőkártyákat, -táblát életed legfontosabb napjára, az esküvődre!
uploaded photo 5c611c04449bf5c611c0444a005c611c0444a405c611c0444a7a5c611c0444ab3

Egyedi fejlesztésű termékek

Valami olyan különleges formát szeretne ami eltér a szabványostól? Nagyon jó helyen jár! Mi vagyunk ugyanis az ideális megoldás az Ön számára, hiszen egyedi doboz gyártásával is foglalkozunk, valamint egyedi displayek, más reklámeszközök elkészítését is vállaljuk! Technológiai felkészültségünknek köszönhetően akár 1 darabot is le tudunk gyártani az Ön által elképzelt termékből. Cégünkben üzleteket márkákat, termékeket teszünk sikeressé! Valósítsa meg terveit velünk ha egyedi displayre, csomagoló vagy marketing eszközre van szüksége! Ofszet és digitális nyomdagépeinkkel valamint szerteágazó feldolgozó és az utómunkálatokat elvégző gépeinkkel képesek vagyunk megrendelőink igényeit kielégíteni papír, karton, hullámkarton, öntapadós íves, tekercses és merevlemezes alapanyagokból egyaránt. Kérjen technológiai tanácsot és ajánlatot tőlünk!